Lise Bourbeau
Mabel Katz
Ilse Sand
Ilse Sand este autoare din Danemarca, ca profesie de bază, psiholog. Autoarea este prezentă pe piața cărților de psihologie, comunicare și dezvoltare personală di România, începând din 2019, prin intermediul Editurii Ascendent ( www.edituraascendent.ro ), unde au fost publlicae următoarele titluri :
- Vino mai aproape - despre iubire și autoprotecție
- Oameni sensibili într-o lume insensibilă
- De cine ți-e dor?
- Busola emoțională
- Idei pentru cei care vor să îți ajute semenii
- Ghid pentru oameni introvertiți
Cărțile autoarei sunt disponibile în rețeaua de disstribuție a editurilor și pot fi comandate și la adresa : carteinspirata@gmail.com
....................................................................
Clara Toma
Cărți scrise și publicate în perioada 2005-2021
- Armonia trup minte suflet prin sinergia simturilor
- Comunicarea nonverbala sau adevarul de dincolo de cuvinte
-Vrei o viata linistita? Fa-ti femeia fericita!
-Vrei sa te faca fericita? Da-i o ora linistita!
-Sinergia simțurilor-calea catre armonie
In coautorat cu Cristiana Alexandra Levitchi:
- Despre iluzii, mituri, amagiri
- Acolo unde poti fugi de tine si de viata ta- o incursiune in lumea dependentelor si a comportaentelor adictive
-Vorbe fara glas. Cum sa facem fata pierderilor, violentelor si separarilor din viata noastra
- Joc in doi pentru Amandoi- ghid de reenergizare a relatiei de cuplu
- Joc in doi pentru Amandoi - carti de joc pentru reenergizarea reltiei de cuplu
In coautorat cu Geo Pana:
- Este bine pentru tine prin terapii alternative, metode de autocunoastere si dezvoltare personala
Carti motivationale si de dezvoltare personala:
-Drumul carte ceilalti trece prin noi insine
-Fericirea se poate
-Ganduri puse-n randuri
-Da(r)urile din fiecare Azi- carte-agenda plus joc Puterea afirmatiei
- Daruiesc, primesc, iubesc, multumesc
-365 de Astazi traite cu dedicatie
- Eu, cum sunt, ce devin, ce iubesc
- Devenim ceea ce suntem. Exerciții de introspecție
Agende cu citate motivationale
Infloreste-ti viata !- seminte de ganduri bune
Redeseneaza-ti viata in fiecare zi
Jurnalul bucuriilor marunte
Un dar pentru starea ta de bine
Timpul iubirii
Astăzi mă iubesc pe mine
Carti pentru copii:
Buburuza Ruza si Ciupercuta Cuta
Inimioara si Ursuletul Zambitor
Carte despre Curcubeu
Jurnal de bebelus
Carti de Poezii, diverse
Iubirea e Una
Exprimari in alb si negru
Confesiune
Astazi
Antologii
Colectia Vorbe de Duh
Cărțile sunt disponibile în rețeaua de distribuție a Editurilor: Ascendent ( www.edituraascendent.ro ) , Clara Toma Publishing House (www.ctpublishinghouse.simplesite.com ) și Carte Inspirată.
Comenzi se pot face și la adresa de e-mail: carteinspirata@gmail.com
................................................
Jacques Martel
EDUARD ȚARĂ
EDUARD ȚARĂ: (n.1969), profesor de matematică din 1994, deţinător al Brevetului de Invenţie nr.114745 C1/30.07.1999 pentru Jucărie logică de permutare, master în structuri matematice fundamentale-algebră la Facultatea de Matematică, Universitatea Al.I.Cuza, Iaşi (2004), absolvent al Programului de Studii Avansate din Cadrul Studiilor Universitare de Doctorat, Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj Napoca (2007).
Introduce în matematică noţiunile de permutare m-colorată arhetipală de grad n şi string arhetipal al unei permutări m-colorate de grad n. Articole publicate în reviste ştiinţifice de specialitate: Elements of Oriented Combinatorics, lucrările ECIT2004, Iaşi (2004), n-Rainbow Archetypal Permutations and Strings etc.
Campion naţional în 2018, 2019 şi vicecampion în 2017 la qwan ki do (arme tradiţionale de lemn).
Membru al Societăţii Române de Haiku din 1991, membru al Romanian Kukai Group.
Iniţiator, organizator şi secretar al concursului A Thousand Cranes International Haiku Contest, România (2008), iniţiator şi secretar al concursului Sharpening the Green Pencil International Haiku Contest România (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018), iniţiator şi membru în juriul concursului Yūgen International Haiku Contest, România (2021), membru în juriul internaţional al The White Stork International Haiku Contest, Croația (2017).
Primul poet din lume premiat pentru haiku şi tanka pe 6 continente, în 35 de ţări: Africa (Senegal), America de Nord (Canada, Cuba, Statele Unite ale Americii, Trinidad-Tobago, Ţările de Jos/ Curaçao), America de Sud (Argentina, Brazilia, Columbia), Asia (India, Israel, Japonia, Tailanda), Australia/Oceania (Australia, Franţa/Noua Caledonie, Noua Zeelandă), Europa (Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria).
Din 2002, peste 225 de premii şi menţiuni internaţionale pentru haiku şi tanka scrise sau traduse în 23 de limbi diferite: bretonă, bulgară, castiliană, catalană, croată, engleză, franceză, germană, irlandeză, italiană, japoneză, maghiară, norvegiană, olandeză, papiamentu, poloneză, portugheză, română, rusă, sârbă, slovenă, suedeză, wolof. Este publicat în numeroase antologii naţionale şi internaţionale.
În luna mai 2021 publică, la Editura Carte Inspirată, volumul de poeme haiku :
,,luna în țăndări,, .
Detalii și comenzi carte : carteinspirata@gmail.com
Alte volume publicate: ,,țurțuri picurând,, - poeme haiku , Editura Pim, 2021
.............................
Corneliu Traian Atanasiu
Corneliu Traian Atanasiu este un scriitor prolific, abordând cu aceeași dezinvoltură poezia, eseistica, aforismele, haiku-ul. Așa cum îi place să spună, este un autor care scrie cu speranța că nu va ști niciodată de ce scrie. A publicat mai multe volume de și despre haiku iar în 2021 a fost publicat, la Editura Ascendent ( www.edituraascendent.ro ) volumul de eseuri: Seninul de deasupra norilor.
Cartea este disponibilă în rețeaua de distribuție a editurii și poate fi comandată și la adresa de e-mail: carteinspirata@gmail.com
Iată ce spune autorul despre sine însuși:
Am fost un copil rebel, fără interes pentru școală care totuși nu mi-a creat probleme. Dacă prin clasa a șaptea n-aș fi început să facă gimnastică de performanță, cu siguranță n-aș fi știut nici ce înseamnă să ai o pasiune și nici cum îți disciplinează ea viața. Asta m-a determinat să devin profesor de sport. Și abia în facultate am priceput ca am o minte de al cărei exercițiu m-am bucurat prea puțin în școală.
După facultate am lucrat ca antrenor la o școală sportivă și am avut ani la rînd echipe de copii campioane ale țării. În ciuda rezultatelor bune, cu vremea n-am mai fost atît de încîntat de anturaj și atmosferă și, continuînd o criză a adolescenței întîrziate, m-am căutat și regăsit în literatura pe care o citeam acum cu un real interes formativ.
În final, m-am hotărît să-mi schimb meseria și să fac facultatea de filosofie pe care am absolvit-o la fără frecvență. Intenționam să o folosesc la o carieră universitară, dar brusc m-am decis să renunț la astfel de ambiții și la București și să plec la Breaza.
A fost o decizie echivalentă cu o renaștere. O schimbare drastică a valorilor care îmi motivau viața. Am abandonat ideea reușitei profesionale și am mizat pe valorile unei vieți care să cultive bucuria de a trăi (departe de lumea dezlănțuită). Viața în natură, drumeția, bicicleta, ascensiunile pe munte, skiul, înotul aveau ca pandant lecturile și scrisul (fără veleități de autor publicat).
Abia după ’90, am cochetat și cu publicistica în cîteva reviste literare și la Radio România Cultural. Una din activitățile susținute a fost relansarea online a mișcării celor care scriu haiku în România. Am fost oarecum în așteptarea haiku-ului pe care l-am descoperit însă foarte tîrziu. Mi-a fost greu însă să-l și scriu. Norocul meu este că sînt foarte curios în a descoperi resorturile structurale și tehnice ale celor scrise. Îmi place să demontez și să refac textele, să văd care sînt articulațiile textuale responsabile de producerea emoției. Și, spre deosebire de alte feluri de poezie, cred că unul din ingredientele care dă gustul specific haiku-ului este cel care impresionează papilele specializate în aprecierea delicateții (în înțeles de gingășie grațioasă dar și de dificultate uneori de-a dreptul ingrată) a construcției poemului.
Am creat site-ul, intitulat ROMANIAN KUKAI, la începutul lui februarie 2007 și, după o scurtă campanie promoțională pe site-urile literare cunoscute, pe 1 aprilie a avut loc primul nostru concurs lunar. Modelul pe care l-am copiat a fost concursul Shiki Monthly Kukai, de unde și partea a doua a numelui adoptat de noi. Kukai este un concurs tradițional, practicat de școlile de haiku japoneze, în care participanții cu poeme sînt și cei care apreciază prin vot poemele prezentate pentru a stabili un clasament.
Cheagul grupului nostru rămîne în principal concursul lunar, dar lui i s-au adăugat și un concurs săptămînal, Romanian Haiku, unde cu timpul au rămas cei mai valoroși și mai prodigioși dintre autori, și un altul, Haiku Club, pentru cei care și-au confirmat valoarea și vor să facă un exercițiu mai subtil și mai versat. Desfășurarea concursurilor noastre și cunoașterea a ceea ce s-a petrecut anterior apariției lor, m-a făcut să înțeleg că este nevoie și de alte lucruri care să-i stimuleze și să-i ajute pe cei interesați de haiku ca și pe cei care vor să știe ce este haiku-ul veritabil și să citească o colecție de poeme de calitate. În primul rînd trebuia să existe undeva un fel de vitrină cu trofee care să afișeze reușitele în domeniu. Un nou blog, OGLINDIRI, a realizat acest lucru. Figureză acolo paginile a 66 de autori cu poemele premiate la concursuri din țară și din afara ei. Important era însă ca (mai ales) începătorii să aibă acces la o informație (în limba română) care să fie mereu prezentă pe internet, adică accesibilă prompt și gratuit, oriunde și la orice oră. Am răspuns acestei nevoi prin înființarea unei biblioteci virtuale pe calaméo – BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI. Există acolo volume antologice, volume personale, reviste, documente ale concursurilor care pot fi consultate pe net sau descărcate de către oricine dorește.
O secțiune a bibliotecii grupează cele 18 numere ale revistei ROKU, revistă online cu o mare varietate de rubrici, informație de calitate și o prezentare mai mult decît plăcută. În afară de cele 8 numere trimestriale, au apărut și două numere tematice și trei omagiale pentru autori de valoare. Nu lipsite de interes au rămas evenimentele editoriale: apariţii de volume, semnalări, lansări de carte, recenzii cărora le-am oferit alt blog – Raftul cu cărți. Pentru mine haiku-ul este o preocupare permanentă. Toată viața mi-am dorit să fac un lucru care să mă atragă și în care să simt că mă întrebuințez cu folos și competență. Și, ceea ce-mi place acum cel mai mult, să fac acest lucru pentru un grup de oameni care are același nărav ca mine, dar are nevoie de cineva care să coordoneze funcționarea și dezvoltarea, hai să zicem că e-n trend, logistica domeniului.
Cititorii pot afla mai multe despre Romanian Kukai , aici :
http://romaniankukai.blogspot.ro/
și mai multe despre autor, aici :
...............................................................
Șerban Codrin
Șerban Codrin, pseudonimul lui Denk Șerban Ioan, născut la 10 mai 1945 în municipiul Bucureşti, fiu al inginerului silvic Denk Gheorghe (1914-1984), născut la Hemeiuşi, judeţul Bacău, şi al soţiei Denc Serena (1918-1987), născută Petrovici, din Miclăuşeni, judeţul Iaşi.
Numele germanic Denk a fost alterat în acte, explicabil sau inexplicabil, sub forma Denc sau Denca/Dencă, în orice caz, o românizare.
Onomastica familiei este frecventă în Austrie, unde provine din Boemia; familia străbunicului patern, Denk Ambrozie, a emigrat în România prin localitatea bucovineană Dorna Candreni din Imperiul Habsburgic în secolul XIX.
Inginer pe Domeniile Coroanei, Ocolul silvic din comuna Borca, judeţul Neamţ, Gheorghe Denk a fost arestat în anul septembrie 1949, împreună cu soţia, eliberată câteva luni mai târziu, şi declarat „duşman al poporului”; aproape întreaga perioadă până în august 1964 a petrecut-o în gulagul dictaturii totalitare.
Denc Șerban Ioan a devenitelev la Școala generală din comuna Ceahlău, judeţul Neamţ, 1952-1954, la şcoala din comuna Valea-Rea (Livezi, 1955), la Școala Medie Mixtă nr.1, Bacău, 1956-1960 (viitorul liceu George Bacovia, actualul Colegiu naţional Ferdinand I).
Înfiat de bunicul matern, croitorul militar Petrovici Gheorghe, a urmat cursurile liceului Dimitrie Bolintineanu, 1959-1963, cu numele modificat, Petrovici Șerban.
În anul 1963 a devenit student al Facultăţii de limba şi literatura română, Universitatea Bucureşti; în 1968 a susţinut Examenul de Stat, cu o lucrarea „Dramaturgia lui Mihai Eminescu”.
În 1968 a reprimit actele de identitate cu vechiul nume de familie, însă modificat în Denca Șerban Ioan.
Profesor suplinitor de limba şi literatura română la şcoala din comuna Giurgeni, judeţul Ialomiţa; director al Bibliotecii judeţene-Ialomiţa între 1976-1982, apoi, din nou, profesor suplinitor în comuna Bucu şi în diferite şcoli din municipiul Slobozia. Începând cu anul 1990, a devenit consilier la Inspectoratul pentru Cultură Ialomiţa, director al Centrului Cultural Ionel Perlea-Ialomiţa, din nou director al Bibliotecii judeţene Ștefan Bănulescu, de unde a fost pensionat în anul 2008.
Debut în presă, 1960, debut editorial cu volumul Imnuri către soare, Albatros, Bucureşti, 1982.
După 1990 a publicat volume de versuri, teatru, poeme zen, a editat revistele de poezie zen Orion, Micul Orion.
Compozitorii Theodor Grigoriu (trilogia „Dincolo de tăcere”, Premiul Uniunii Compozitorilor din România pe anul 2000), Ede Terenyi (şapte haikai ”Dincolo de tăcere”), Dan Dediu („Cinci lieduri op.59, Wolfiana”), Felicia Donceanu (cantata „Salbe”), Vasile Spătărelu („Cinci poeme tanka”), Cornelia Tăutu („Poarta şi zgomotul”), Valentin Timaru, Satoshi Tanaka (Japonia) au compus lucrări muzicale pe versurile sale, prezentate în concerte publice în ţară şi în străinătate, inclusiv în Festivalul Internaţional George Enescu.
„Antologia muzicii româneşti – CD 47 Portret componistic: Theodor Grigoriu”, producător: Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România 2014, cuprinde o simfonie liturgică, psalmi şi „9 haikai – Dincolo de tăcere, Iisus, pentru voce şi pian”, Șerban Codrin (versuri), Cezar Dima (tenor, Viena), Cezara Petrescu (pian). În muzicologia românească, se consideră „că spirala credinţei urcă (...) de-a lungul timpului şi istorei, purificându-se în ciclul 9 haikai, Dincolo de tăcere, Iisus, ce îl are în centru pe Iisus” (Grigore Constantinescu). Cele trei cicluri de haikai alcătuiesc centrul de iradiere a întregii creaţii simfonice, vocal-simfonice şi camerale de Theodor Grigoriu, din această cauză, marele compozitor a întreţinut o relaţie specială, la nivelul creaţiei, cu Șerban Codrin, vezi volumul „Muzica şi nimbul poeziei” de Theodor Grigoriu, ediţie îngrijită de Mihaela Marinescu Grigoriu, Editura muzicală, Bucureşti, 2015.
Scrierile sale au devenit obiectul monografiilor Șerban Codrin sau călătoria unui poet occidental într-o grădină zen de Ion Roşioru, Tempus, Bucureşti, Merii în floare de Violeta Basa, ExPonto, Constanţa, 2002, Eseu lunatic de Marian Dopcea şi a mai multor lucrări de doctorat. Cezara Petrescu a tipărit Dincolo de tăcere, sunet şi gând, integrala haikai de Theodor Grigoriu, Editura Artes, Iaşi, 2019.
Șerban Codrin a primit titlurile de cetăţean de onoare al comunei Giurgeni şi al municipiului Slobozia, judeţul Ialomiţa.
Principalele volume:
Imnuri către soare, Albatros, 1982
Întemeietorii, trilogie dramatică, Cartea Românească, 1984
Jneţî, (Secerătorii), teatru, traducere în limba rusă, Biblioteca Romania,
nr. 11, 1985
Ţiganiada, într-o recitire de Șerban Codrin, Dacia, 1994
Între patru anotimpuri, editura Haiku, 1994, Bucureşti
Dincolo de tăcere, editura Haiku, Bucureşti, 1994
O sărbătoare a felinarelor stinse, poeme zen, editura StarTipp,
Slobozia, 1997
Carte dintr-un exil interior, antologie, StarTipp, Slobozia, 1997
Scoici fără perle,antologie de poeme zen alcătuită de Paula Romanescu,
Colecţia liliput, Helicon, Timişoara, 1997
Missa Requiem, poeme zen, Sud-est Press, Slobozia, 1999
Marea tăcere, antologie în 10 părţi de poeme zen, StarTipp, Slobozia,
2001
Testamentul din strada Nisipuri, editura Vinea, 2002, poem, varianta I
Ţiganiada, un poem în proză, editura Lucman, Bucureşti, 2002
Horeadele, trilogie dramatică, editura Helis, Slobozia, 2005
O sărbătoare a felinarelor stinse, poeme tanka,Tempus Dacoromânia-
Comterra, Bucureşti, 2005
Baladierul, Helis, Slobozia, 2006, varianta I
Baladierul, EuroPress Group, Bucureşti, 2012, cu completări
Incantaţii, Opera omnia. Poezie contemporană, TipoMoldova, Iaşi,
2014
Ţiganiada, poem recitit în proză, Colecţia Academica, TipoMoldova,
Iaşi, 2014
Stâlpi de felinar, antologie sezonală de poezie epigramatică haiku,
Editura Ex-Ponto, Constanţa, 2018
Rodierul, Betta, Bucureşti, 2016; ediţia II, revizuită, 2019
Testamentul din strada Nisipuri, varianta II, Editura Betta, Bucureşti,
2019
Omagiu lui Ion Budai-Deleanu, Editura Betta, Bucureşti, 2020
Şerban Codrin, 101 poezii, Editura Academiei Române, Bucureşti,
2020
Șerban Codrin a câştigat Concursul Naţional de teatru scurt, Teatrul de Stat Oradea, 1992, cu piesa „Nemuritorul Ionel”, devenită, în varianta finală „Paradisul”. Regia spectacolului a aparţinut lui Mihai Lungeanu, scenografia Vioara Bara. O parte din creaţia dramatică nu a fost tipărită.
Este antologator („O sută de catarge”) şi teoretician al poeziei minimaliste („Stâlpi de felinar”), cât şi prezent în numeroase antologii româneşti şi străine.
Deține, din 2010, titlul de mare Maestru Hiku, tanka, renga.